Tips van de Zaak
Tips voor ondernemers en ZZP'ers

Het belang van een mobiele site

0

Om uit te leggen wat het belang is van een responsieve website (responsive website) leggen we graag aan je uit wat een responsive site eigenlijk is.

Responsive is een benadering van webdesign waarbij de bouwer streeft naar een optimale ervaring voor de bezoeker van de website. Het ontwerp van de website of webshop is zo gebouwd dat deze op elk apparaat (device) goed te zien is. Een webshop of website is dan zo gebouwd dat de website eigenlijk meebeweegt met het apparaat waarop je deze bekijkt. Zo moet een site op een computer net zo goed leesbaar zijn als op een mobiele telefoon.

Nu je weet wat responsive is, kunnen we je uitleggen waarom het zo belangrijk is om te zorgen dat je website voldoet aan alle eisen om de bezoeker van je site of shop een zo optimaal mogelijke ervaring te laten hebben. Niet alleen zorgt het namelijk voor veel meer bezoekers, mensen blijven over het algemeen ook veel langer op je website of webshop kijken en zo zorg je voor meer verkopen en meer bezoekers.

Meer bezoekers

Related Posts

Door te zorgen dat je website op elk apparaat goed zichtbaar is krijg je meer bezoekers naar je website of webshop. Deze bezoekers hebben een optimale ervaring en zullen jouw product of dienst graag willen bekijken. Heb je een oude website of webshop die niet voldoet aan de eisen van een responsive website? Dan heb je kans dat bezoekers eerder afhaken. Om het aantal bezoekers te verhogen is het dus belangrijk dat je website of webshop voldoet aan de gestelde eisen.

Langere bezoektijden
Als je website voldoet aan een responsive webdesign dan blijven bezoekers over het algemeen ook langer op je website kijken. De bezoekduur wordt dus verlengd. Dat is niet alleen goed voor de vindbaarheid op internet maar je kunt op die wijze ook beter je diensten of producten promoten. Het is dan ook belangrijk om uitgebreide teksten bij je producten en diensten te plaatsen zodat bezoekers ook de tijd kunnen nemen de beschrijving door te nemen.

Google houdt van Responsive
Al sinds jaar en dag, wordt door Google’s geheime algoritme gemeten of websites responsive zijn en hoe goed deze te lezen zijn. Dit wordt dan ook gebruikt bij de uiteindelijke opname in de database van Google. Hierdoor wordt de ranking verhoogd en dat zorgt er dan weer voor dat hoe beter de responsiveness van je webshop of website is, hoe hoger je eindigt in de resultaten van Google. Jarenlang beloonde Google websites die responsive waren, echter is responsiveness tegenwoordig een standaard. Zo’n dusdanige standaard, dat deze als zijnde vanzelfsprekend mag gelden. Google beloont jouw website dus niet langer enorm, maar hij straft websites die niet responsive zijn wel af! Wanneer jouw website niet responsive is, loop je dus ook een verhoogd risico om jouw (hoge) ranking kwijt te raken in zoekresultaten.
Met andere woorden: Een responsive site is dan ook extreem belangrijk met oog op de SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en is de vindbaarheid in de zoekmachines.

Kortom: Een website die responsive is nodigt enorm uit om te gaan bezoeken en is noodzakelijk om hoog te eindigen in Google. Heb je geen verstand van SEO en wil je toch heel graag hoog eindigen in de resultaten van Google? Hostingbedrijven helpen hier graag bij.

Leave A Reply

Your email address will not be published.